Solidariteitsfonds Oss

Bij zorgen over geld kunnen wij je helpen

De energiekosten betalen, de aanschaf van een nieuwe koelkast of met het openbaar vervoer naar kinderen of ouders reizen… Voor veel mensen is dit niet zomaar mogelijk. Gewoon omdat er geen geld voor is. Ben je door omstandigheden niet in staat om je financiële verplichtingen na te komen en dreigt daardoor huisuitzetting of afsluiting van gas, licht of water? Het Solidariteitsfonds Oss is het allerlaatste redmiddel voor mensen met dit soort acute financiële problemen. Zodat mensen een zetje krijgen om weer verder te kunnen. Mensen krijgen nooit rechtstreeks geld, als zij iets nodig hebben koopt het Solidariteitsfonds deze. Zo weten we zeker dat het geld goed besteed wordt.

“Hoe sneller en hoe meer mensen we kunnen helpen, hoe beter!”

Steeds geldzorgen hebben, kan het leven zwaar maken. Zelf de stap zetten naar hulp, is vaak heel moeilijk. Solidariteitsfonds Oss is er voor hen die verkeren in persoonlijke financiële noodsituaties. Die bij officiële instanties niet kunnen aankloppen. Wij luisteren, oordelen niet, maar kijken of we kunnen helpen. Waarom? Omdat iedereen een toekomst verdient. Neem contact met ons op via e-mailadres solidariteit.oss@gmail.com.

Steeds meer mensen die in armoede en schulden leven, komen hier zelf niet meer uit. En door de coronacrisis worden de problemen alleen maar groter. De vele vrijwilligers en professionals in Oss werken keihard om inwoners te bereiken en te helpen. Door te helpen, te voorkomen, te verbeteren en soms op te lossen. Door armoede een schulden zichtbaar te maken en het taboe te doorbreken.

Solidariteitsfonds is een initiatief van de Titus Brandsma Parochie, de Paaskerk, de Seniorenraad Oss en Stichting Met Elkaar, Oss tegen armoede. Kijk op de website van Met Elkaar bij welke stichting jij geholpen kunt worden.

Zelf helpen?

Zelf vrijwilliger worden en daarmee een belangrijke bijdrage leveren? Ja, graag! Voordat je aan de slag gaat, word je getraind en geschoold. Zodat je hulpvragen gericht kunt behandelen. Samen met de aanvrager kijk je welke hulp nodig is. Soms kun je deze zelf bieden, soms begeleid je naar andere instanties.